Politika privatnosti

Politika privatnosti – Naša veb adresa je: http://www.malus.rs.

Koje lične podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo?
Komentari

Kada posetioci ostavljaju komentare na sajtu, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posetioca i niz agentskih korisničkih agenata da bismo otkrili spam.

Anonimni niz koji je kreiran sa vaše adrese e-pošte (koji se naziva i hash) može se dati Gravatar službi da vidi da li je koristite. Politika privatnosti Gravatar servisa dostupna je ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, slika vašeg profila je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Mediji

Kontaktni podaci

Cookies

Ako ostavite komentar na našem sajtu, možete se uključiti u čuvanje vašeg imena, adrese e-pošte i veb lokacije u kolačićima. Ovo je za vas, tako da ne morate ponovo da unosite svoje podatke kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.

Ako imate nalog i prijavite se na ovaj sajt, postavićemo privremeni kolačić da bismo utvrdili da li vaš pregledač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite pregledač.

Kada se prijavite, mi ćemo takođe podesiti nekoliko kolačića za čuvanje vaših podataka za prijavljivanje i izbora ekrana. Kolačići za prijavljivanje traju dva dana, a kolačići sa opcijama na ekranu traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dve nedelje. Ako se odjavite sa naloga, kolačići za prijavljivanje će biti uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i jednostavno označava ID posta koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj sa drugih Veb lokacija

Članci na ovom sajtu mogu da sadrže ugrađeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih veb-lokacija ponaša se na isti način kao da je posetilac posetio drugu veb-lokaciju.

Ovi veb sajtovi mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugraditi dodatno praćenje trećih strana i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni na to veb-mesto.

Analitika

S kim dijelimo vaše podatke?
Koliko dugo zadržavamo vaše podatke?

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci se zadržavaju na neodređeno vreme. Ovo je zbog toga da možemo automatski prepoznati i odobriti bilo koje naknadne komentare, umesto da ih držimo u redu za moderiranje.

Za korisnike koji se registruju na našem veb sajtu, takođe čuvamo lične podatke koje pružaju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, uređuju ili brišu svoje lične podatke u bilo kom trenutku (osim što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Administratori veb stranica takođe mogu da vide i uređuju te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima?

Ako imate nalog na ovom sajtu, ili ste ostavili komentare, možete zatražiti da primite izvezeni fajl ličnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete zatražiti da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

Gde šaljemo vaše podatke?

Komentari posetilaca mogu se proveriti putem automatske usluge otkrivanja neželjene pošte.