Propolis , aloe vera, echinacea vaginalete

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

Pakovanje:  10 vagitorija x 3 g

Sastav vagitorija sa propolisom, aloe verom i ehinaceom

Aktivni sastojci: ekstrakt propolisa (5%), ceđeni sok aloe (Aloe barbadensis) certificiranog organskog kvaliteta, ekstrakt nadzemnih delova echinaceae (Echinacea purpurea), ekstrakt cveta nevena (Calendula officinalis).
Pomoćni sastojci su: beli vosak (Cera alba), Witepsol H15-hidrogenirani vegetabilni gliceridi (Adeps solidus), propilen glikol i alfa –tokoferol.

Propolis, ehinacea, aloe vera vaginalete

Aktivni sastojci i delovanje propolis, aloe vera i ehinacea vagitorija

Preparat sadrži ekstrakt propolisa 5%, sa preko 180 identifikovanih sastojaka , od kojih su većina biološki aktivni. Propolis kao prirodni antibiotik deluje aktivno protiv velikog broja bakterija (Clostridium spp., Escherichia coli, Staphylococcus spp. , Streptococcus spp), gljivica i virusa, a posebno značajno je delovanje protiv virusa hepresa (Herpes Simplex). Sastojci aloe antrakinoni pomažu ovo delovanje. Protivupalno delovanje preparata zasniva se na efikasnoj kombinaciji više aktivnih sastojaka, od kojih je posebno značajan fenetil estar kafeinske kiseline(CAPE) iz propolisa, koji takođe poseduje i antitumorsku aktivnost. Protivupalno kao i antitumorsko delovanje sastojaka propolisa, pojačano je istim delovanjem sastojaka aloe, echinaceae i nevena. Ubrzana epitelizacija i zarastanje rana , kao i učestvovanje u procesu obnavljanja oštećenog tkiva, najvažniji su učinci delovanja ovog preparata. Pojedini sastojci propolisa imaju anestetički učinak, dok sastojci aloe i nevena deluju kao analgetici(smanjuju bolove), što može rezultirati smanjenjem osjećaja peckanja i boli u slučajevima cervicitisa(upale grlića materice), vaginoze, kao i drugih upalnih stanja praćenih pojačanim vaginalnim sekretom (leucorrhoea). Preparat sadrži više sastojaka koji deluju u smislu pojačanja lokalnog imuniteta, što se postiže aktiviranjem procesa fagocitoze.Ovaj izuzetno važan efekat, zajedno sa protuvirusnim, protivupalnim i antitumorskim delovanjem, kao i ubrzanjem procesa epitelizacije čini preparat posebno efikasnim u komplementarnom pristupu liječenju HPV-om (Human papilloma virus) izazvane cervikalne displazije.

Indikacije za korišćenje ovih biljnih vaginaleta

Kao čisti prirodni preparat, vaginalete propolisa predstavljaju važan deo komplementarnog
pristupa u lečenju pojedinih ginekoloških oboljenja, a posebnu važnost imaju kao sredstvo za zaštitu i unapređenje zdravlja.

Biljne vagitorije sa propolisom, aloe verom i ehinaceom efikasno pomažu pri lečenju:

– Cervikalne displazije izazvane HPV-om(Human papilloma virus)
– Bakterijske vaginoze

– Suvoće vagine
– Vaginitisa
– Vaginalnog herpesa(Herpes simplex 2)
Vaginalne kandidijaze i trihomonijaze
– Upalnih procesa praćenih pojačanim vaginalnim sekretom (leucorrhoea)
– Promena na sluzokoži grlića materice,
– Promena na sluzokoži vagine kod žena u menopauzi.

Doziranje i način primene:

Jedna vaginaleta uveče u periodu od 10 dana. Terapija se po potrebi može nastaviti.

Kod vaginalne suvoće koristiti jednu uveče tokom 30 dana.

UPOZORENJE! Ako se koristi istovremeno sa antibioticima propolis može pojačati njihovo delovanje, zbog čega je za istovremenu primenu vaginaleta propolisa i antibiotika neophodno potražiti savet lekara.

Kontraindikacije: Nisu poznate.
Neželjeni efekti: Nisu poznati.

Upotreba vaginaleta za vreme trudnoće:

Ne preporučije se upotreba preparata za vreme trudnoće!

 

Ostali proizvodi:

 

Save

Facebooktwittergoogle_pluspinterest